Whitney Otto

How to make an American Quilt

Een lappendeken is het centrale bindende element in deze Amerikaanse roman. De belangrijkste personen zijn de vrouwen die hun hele leven werken aan verschillende lappendekens: dekens ter gelegenheid van geboorten, huwelijken e.d. Hoofdpersoon is de kleindochter van een van deze vrouwen, die op het punt staat te gaan trouwen en zich afvraagt hoe het mogelijk is samen te gaan wonen met een man en toch een zelfstandig mens te blijven. Het antwoord hoopt zij te krijgen van de lappendekenmaaksters.

Op de omslag een scène uit de verfilming ('How to make an American quilt') met Winona Ryder; kleine druk.

 

How to make an American Quilt

 

De krankzinnige lappendeken

Finn is mooi. Ze is een goede student, maar kan maar geen beslissing nemen. Haar afstudeerscriptie verandert alsmaar van onderwerp, en zal ze nu wel of niet trouwen met haar vriend Sam? Om erachter te komen wat ze met haar leven wil, gaat Finn in de zomervakantie logeren bij haar oma en oudtante. Deze vrouwen en hun vriendinnen zijn urenlang bezig aan de quilt, de lappendeken die Finns traditionele bruidsgeschenk zal zijn, en daarbij vertellen zij aan Finn over hun ervaringen met mannen. En net als de lappendeken vormen deze verhalen een persoonlijk en ontroerend weefsel: van hoe de liefde komt en gaat, en wat ze veroorzaakt in het leven van vrouwen.

1991 / 1998

ISBN10       9025406084

ISBN13       978902540608

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieces of an American Quilt

Quilts, Patterns, Photos, & Behind the Scenes Stories from the Movie (Paperback)

by Patty McCormick

 

ISBN10       1571200126

 

 

How To Make An American Quilt

Winona Ryder, Anne Bancroft & Ellen Burstyn

DVD | 1 disk | april 2009 | Let op 
met kinderen tot 12 jaar

Finn ( Winona Ryder ) is een eindexamen kandidaat aan de Universiteit van Berkeley. Zij brengt de zomer door bij haar oma en diens zus (Oscarwinnaressen Ellen Burstyn en Anne Bancorft ). Hier wil Finn haar eindscriptie schrijven en nadenken over het huwelijksaanzoek dat zij van haar vriend heeft gekregen. Maar dan ontmoet ze de sexy, gespierde Leon, die het allemaal wel erg moeilijk voor haar maakt. Terwijl zij worstelt om het juiste besluit te nemen, vertellen de dames uit haar oma's quiltclubje haar hun liefdesverhalen die hun leven hebben gevormd.